Author Archives: Admin

MERMAID SHAWL – SECANTIK SEAKAN DI DUNIA MAGIS

2021, walapun baru sahaja bermula, ianya penuh dengan kejutan. Ini termasuk kejutan dari kami sendiri di Karabum kepada anda semua di awal tahun 2021 ini. Nantikan pada 21 Januari ini jam 10 pagi, sesuatu yang cukup mengujakan bakal hadir!

Memperkenalkan sesuatu yang berbeza dari kebiasaan, Mermaid Shawl! Ini merupakan koleksi edisi khas shawl yang dikeluarkan oleh kami, direka khas bagi memberikan keselesaan yang maksima kepada anda si pemakai, shawl ini hadir dengan 11 pilihan warna yang cukup menarik dan mempersonakan.

11 pilihan warna yang terdapat pada Mermaid Shawl memberikan anda pilihan untuk tampil cantik dan elegan tidak kira apa sahaja busana atau pakaian yang anda sarungkan dibadan. Mermaid Shawl kami akan pantas menyerikan penampilan.

JANGAN TERLEPAS!

Jangan terlepas apa? Jangan terlepas untuk menjadi orang yang terawal memiliki Mermaid Shawl kami dimana terdapat beberapa offer yang lebih daripada menarik untuk anda.

HARGA EARLY BIRD!

Anda pernah dengar pepatah mat saleh yang mengatakan Early Bird gets the worm? Pernah kann, jadi bagi meraikan semangat orang terawal yang mendapatkan Shawl Mermaid kali ini, ini antara kelebihan yang you guys akan dapat

  • Harga promosi pengenalan :- Mermaid Shawl boleh didapati pada harga RM25 sahaja berbanding harga asal RM29 !
  • 5 Terawal :- Bagi 5 pembeli terawal, you guys akan dapat hadiah berupa Baju Kurung Karabum bernilai RM88 dan Snack Pack Istimewa bernilai RM10!
  • Tak cukup dengan itu, anda juga boleh mendapatkan 5 helai mermaid Shawl pada harga serendah RM100!

See, nampak tak penjimatan yang dan offer yang kami tawarkan jika anda merupakan pembeli terawal Mermaid Shawl ini kelak?

Oh ya, Mermaid Shawl ini hanya boleh didapatkan secara Online sahaja dan tidak akan ada di butik-butik Karabum ya. So, jangan lepaskan peluang keemasan ni.

Dear Karabum, boleh tak tolong ingatkan kami bila Shawl cantik ni dah release?

Yes boleh Dear! Cuma isikan je borang dibawah dan kami akan hantar free reminder bila dah release 21 January nanti!

MODEN NIEKA – SIAPA BILANG BAJU KURUNG KIAN DILUPAKAN?!

Kecoh akhir-akhir ini mengenai pendapat yang mengatakan Baju Kurung kita kian dilupakan. Kami secara peribadi tidak merasakan begitu.

Moden Nieka KurungJadi, bagi membuktikan bahawa baju Kurung tradisi masih mendapat tempat dihati kami semua, 1 Februari akan datang, Karabum memutuskan untuk memperkenalkan sebuah koleksi baru yang bakal memukau mata dan sekaligus melenyapkan gossip liar yang mengatakan itu dan ini mengenai Baju Kurung tradisi kita.

Moden Nieka Edisi Terhad Jan 2021, merupakan koleksi baharu Karabum yang diberi nafas segar dalam setiap aspek  terutamanya pemilihan corak untuk koleksi kali ini.

 

Sesuai dengan nama yang diberi, Moden Nieka merupakan gabungan elemen tradisi dan juga moden. Sekaligus memberi nafas baru kepada Baju Kurung yang dihasilkan.

Kalau nak cerita tentang apa yang best Moden Nieka, kami khuatir artikel ni akan bertukar menjadi satu dokumentari Panjang. Tapi ini yang paling best senang cerita.

  • Diperbuat dari English Cotton
  • Ya, jika anda peminat baju Kurung Karabum, mesti perasan yang kebanyakkan keluaran kami diperbuat daripada English Cotton yang cukup berkualiti tinggi.
  • Merupakan baju Kurung labuh
  • Ini yang paling menarik mengenai Moden Nieka kali ini. Ia merupakan baju Kurung dengan rekaan labuh, menepati citarasa mereka yang inginkan Kurung moden dengan rekaan labuh dan selesa dipakai.
  • 15 kombinasi corak malar segar!
  • Moden Nieka hadir dengan satu kelebihan yang nyata, baju Kurung ini menggunakan corak yang cukup segar dan sedap mata memandang. Kami sajikan 15 pilihan corak yang cukup menawan. Berhati-hati takut rambang mata nanti!

Early birds get the worms. Itu yang mat saleh kata. Yang kami kata ialah, Moden Nieka akan ditawarkan pada harga promosi pengenalan yang cukup memukau hati, rugi jika anda terlepas harga promosi ini kelak.

Nak tahu? Isi jer borang daftar minat dibawah ni, kami akan hantar info awal untuk HARGA PROMOSI dan FREE REMINDER untuk korang nanti.

14 CORAK BAJU KURUNG INI MAMPU BUAT ANDA TAMPIL MENAWAN SENTIASA!

Korang nak rahsia paling mudah untuk 24/7 tampil menawan dan berkeyakinan? Ini artikel yang tepat untuk you guys bersempena pelancaran Baju Kurung Moden Nieka edisi Mac 2021 pada 1 Mac bersamaan hari Isnin akan datang.

Sebenarnya banyak faktor yang boleh membantu korang tampil cantik tanpa henti, dalam artikel kali ini kami akan kongsi 14 jenis corak yang bila disarungkan di badan, bakal jadi auto cantik.

14 Corak, 14 Rahsia

Moden Nieka edisi Mac kali ini hadir dengan 14 jenis rekaan corak berkonsepkan warna lembut. Kesemua 14 corak ini direka khas bagi menampilkan keayuan si pemakai sekaligus meningkatkan tahap keyakinan.

Ramai yang tak tahu, pemilihan baju Kurung dengan gabungan corak yang tepat amatlah penting dalam menjadikan sang pemakai tampak lebih ayu dan menawan dari kebiasaan.

Sesuai dengan nama yang diberi, Moden Nieka merupakan gabungan elemen tradisi dan juga moden. Sekaligus memberi nafas baru kepada Baju Kurung yang dihasilkan.

Kalau nak cerita tentang apa yang best Moden Nieka, kami khuatir artikel ni akan bertukar menjadi satu dokumentari Panjang. Tapi ini yang paling best senang cerita.

  • Diperbuat dari English Cotton
  • Ya, jika anda peminat baju Kurung Karabum, mesti perasan yang kebanyakkan keluaran kami diperbuat daripada English Cotton yang cukup berkualiti tinggi.
  • Merupakan baju Kurung labuh
  • Ini yang paling menarik mengenai Moden Nieka kali ini. Ia merupakan baju Kurung dengan rekaan labuh, menepati citarasa mereka yang inginkan Kurung moden dengan rekaan labuh dan selesa dipakai.
  • 14 kombinasi corak malar segar!
  • Moden Nieka hadir dengan satu kelebihan yang nyata, baju Kurung ini menggunakan corak yang cukup segar dan sedap mata memandang. Kami sajikan 14 pilihan corak yang cukup menawan. Berhati-hati takut rambang mata nanti!

Early birds get the worms. Itu yang mat saleh kata. Yang kami kata ialah, Moden Nieka akan ditawarkan pada harga promosi pengenalan yang cukup memukau hati, rugi jika anda terlepas harga promosi ini kelak.

KUPON KHAS AKAN DIBERIKAN JKA ANDA MENDAFTAR UNTUK MENDAPATKAN MODEN NIEKA EDISI MAC INI.

Nak tahu? Isi jer borang daftar minat dibawah ni, kami akan hantar info awal untuk HARGA PROMOSI dan FREE REMINDER untuk korang nanti.


Berikut ialah corak-corak Moden Nieka edisi Mac yang kami ketengahkan buat anda. Dah tak perlu pening nak pakai baju Kurung corak apa lepas ni untuk tampil cantik, pilih je mana-mana dari 14 corak moden nieka dibawah ni, auto cantik jangan risau.

Hello Melaka! Tunggu Karabum Datang Bertapak!

2020 Merupakan tahun paling mencabar buat kita semua.Tapi itu tak bermakna Tahun 2021 ini kita tak boleh comeback stronger!

Mengambil semangat untuk comeback stronger in 2021, kami di Karabum memutuskan untuk meluaskan empayar kami ke Negeri Bersejarah, MELAKA!

Yes! Karabum Melaka bakal dibuka tidak lama lagi di salah sebuah lokasi terkenal Negeri Melaka, iaitu berdekat di Dataran Klebang. Bookmark tarikh 2 April di kalendar anda, itu tarikh keramat Grand Opening Karabum Butik Melaka.

Nak tahu lebih lanjut apa yang menarik semasa GRAND OPENING KARABUM MELAKA? Isikan borang dibawah, dan kami akan kongsika segala perkara yang amat menarik yang ada masa pembukaan kelak.

IRIS KEBAYA – SAAT WARISAN DIBERI NAFAS SEGAR

Kelainan tanpa mengorbankan ciri warisan.Itu yang kami di Karabum cuba tampilkan dalam setiap koleksi termasuk koleksi baharu IRIS KEBAYA 1 April 2021 akan datang.

KOLEKSI RAYA

Koleksi ini merupakan siri pertama koleksi Raya Karabum (yes! Ada beberapa lagi yang patut anda nantikan) yang merupakan cubaan kami dalam memberikan Nafas Segar kepada siri Kebaya warisan negara kita.

Anda akan menjadi seindah-indah ciptaan di Hari Raya jika tampil berbaju Kurung, akan tetapi jauh lebih indah jika berkebaya IRIS di pagi Raya.Ini serius.

IRIS Kebaya hadir dengan beberapa ciri yang tidak akan anda jumpai pada mana-mana koleksi jenama lain.

Kebaya Berbutang

IRIS menggunakan konsep Kebaya ber”klip” menggunakan “Button Snap” dibahagian tengah yang memberikan keselesaan maksima untuk korang ketika disarungkan dibadan.

Kesopanan dan Kesusilaan

Merupakan elemen yang digarapkan dengan cukup baik pada IRIS. Kebaya ini berkonsepkan Kebaya Labuh yang menjadikan sang pemakai tampil cukup ayu dan menawan.

15 Corak, 15 Wajib Didapatkan

Salah satu yang cukup istimewa mengenai IRIS KEBAYA ialah koleksi kali ini tampil dengan 15 corak pilihan.

Anda mungkin akan sangat terpikat dengan kesemua 15 corak IRIS kelak dan jangan risau, kami amat mengalukan untuk anda membeli kesemua corak yang ada. Yelah dah nama pun terpikat dengan semua corak yang ada kan. Kami faham.

ITU JE KE CIRI IRIS KEBAYA?

Tidak. IRIS turut mengekalkan apa yang sedia cemerlang dalam siri Koleksi Karabum. Diperbuat menggunakan English Cotton material, kualiti penghasilan kebaya ini dikawal ketat bagi menjamin kualiti.

Terdapat zip dibahagian penting terutamanya bahagian tangan, menjadikan ianya mesra wuduk sekaligus menjamin impak keselesaan maksima buat si pemakai.

DEALS YANG MENAKJUBKAN!

Yes, memang betul menakjubkan, kami tak sembang. Korang boleh mula mendapatkan IRIS KEBAYA dengan harga promosi  bermula 1 hingga 4 April secara online di www.karabumhq.com .

Ini promosi IRIS KEBAYA yang korang kena beri perhatian

EARLY BIRD DEALS – 1 PCS RM86.90 dan jika 2 PCS keatas hanya RM79.90 sepasang!

Terlepas memang rugi sebab harga normal untuk IRIS KEBAYA ialah RM93.10 tau!

DEKAT BUTIK AKAN ADA DEALS TAK?

Of course, ada! Promosi di kesemua Butik Karabum (Shah Alam, KL, Johor Bahru dan Melaka) akan berlangsung dari 2 hingga 4 April dengan promosi yang lebih menakjubkan!

KARABUM MELAKA GRAND OPENING

Yes, ini yang paling gempak. Kami akan membuka sebuah lagi Butik baharu guysss. Dimana? Berdekatan Dataran 1 Malaysia Klebang!

Nak tahu lebih lanjut? Macam biasa isi jer form bawah ni, kami akan kongsikan semua info untuk anda okay?

GRAND OPENING KARABUM BOUTIQUE MELAKA – WAJIB TAHU PROMO NI SEMUA!

Guys! Tahu tak dah tak lama dah sebelum acara Grand Opening Karabum Melaka berlangsung di Klebang Melaka pada 2 April akan datang!

Kami dengan ini ingin menjemput anda semua ke

Karabum Melaka Grand Opening
2 – 4 APRIL 2021 (Jumaat – Ahad)
10 pagi – 10 malam
Klebang, Melaka
(WAZE: KARABUM BOUTIQUE MELAKA)

Dah menjemput tapi promosi tak dikongsi pun tak boleh jugak kann. Jadi, ini dia segala promosi yang anda akan dapat disana nanti!

  • PROMOSI KOLEKSI TERBAIK BAJU KURUNG

RM69.90 DEALS
DAHLEA KURUNG (N/P RM93.10)
MODEN NIEKA 2021 (n/p RM79)
LUBNAA KURUNG (n/p RM93.10)

RM59.90 DEALS
ISABELA SAN DIEGO (n/p RM93.10)
SEROJA (n/p RM88)
MODEN MINI (n/p RM79.90)

RM39.90
LEVISA DE CUBA (n/p RM93.10)
CHALEDA (n/p RM89)

*ADA KEJUTAN PROMOSI MENANTI BUAT KORANG YANG DATANG KE BUTIK 2-4 APRIL AKAN DATANG. INI SERIUS YE, BUKAN MAIN-MAIN. *WINK

  • GOODIES AND FREEBIES

Dah datang majlis, tak sah kalau takde GOODIES and FREEBIES khenn. Untuk 100 pengunjung terawal, you guys akan diberikan sesuatu yang istimewa.

Kak, kami jauh dari KARABUM BOUTIQUE MELAKA, promosi ni boleh dapat dekat butik Karabum yang lain tak?

Yes,boleh! Sepanjang 2-4 April (Jumaat – Ahad) promosi Baju Kurung yang sama akan turut berlangsung di kesemua butik kami yang terletak di Shah Alam, Setapak KL dan Dato Onn Johor Bahru.

Dah faham kan? Ini kalau terlepas, memang auto rugi tau. Tu je kami nak bagitau.So, sekali lagi, jangan lupa temujanji kita okay.

Karabum Melaka Grand Opening
2 – 4 APRIL 2021 (Jumaat – Ahad)
10 pagi – 10 malam
Klebang, Melaka
(WAZE: KARABUM BOUTIQUE MELAKA)

PROMOSI IRIS KEBAYA – LAGI BANYAK, LAGI MURAH! SERIUS!

IRIS Kebaya, merupakan koleksi RAYA kami yang akan dilancarkan padaa 1 April 2021 tepat pada jam 12 malam dengan promosi yang korang tak boleh lepaskan walau macam mana pun!

POMOSI EARLY BIRD 1-4 APRIL (JUMAAT-AHAD) IRIS KEBAYA

IRIS KEBAYA EARLY BIRD
1 PCS IRIS – RM86.90 (n\p RM93.10)
2 PCS and Above = RM79.90/pcs (n\p RM93.10)

Dapatkan IRIS pada harga EARLY BIRD RM86.90 berbanding harga asal RM93.10 untuk sepasang.

Jika beli 2 pasang keatas, harga IRIS automatik akan dikurangkan lagi jadi lagi murah pada harga RM79.90 sepasang!

Tapi ingat tau, PROMOSI EARLY BIRD ini hanya sah sehinga 4 APRIL sahaja. Jadi, jangan ketinggalan okay?

PROMOSI FELORA KURUNG -DAFTAR CEPAT SEBELUM LAMBAT

Felora Kurung, ini merupakan koleksi RAYA KARABUM kedua selepas IRIS Kebaya yang tampil sedondon bersama kids FELORA.Yes, koleksi kali ini turut datang dengan versi kids.

Apa yang best mengenai Felora selain daripada 10 corak yang cukup cantik dan menawan? Promosi Felora! Yes, promosi Felora memang korang tak boleh lepaskan walau macam mana pun. Kalau tak memang rugi!

FELORA KURUNG
Normal Price : RM93.10

PROMO PRICE
EarlyBird Online( 19 & 20 Apr)
EarlyBird Boutique (2-4 April & 22-25 April)
1. Felora : RM79.90
2. Felora Kids : RM52
3. COMBO (Felora + Kids) = RM120 only (NP: RM 145.10)

PROMO (After EarlyBird Price 21 Apr onwards )
1. Felora : RM89 (NP: RM93.10)
2. Kids : RM52
3. COMBO (Felora + Kids): RM130 only (NP: RM 145.10)

Taknak terlepas? Isi je borang dibawah, kami akan pastikan you guys tak terlepas promo Felora ni!

Felora Kurung- Pilihan Tepat Untuk Semua

Felora, cukup unik, cukup menawan. Itu tanggapan kami bila melihat koleksi baju Kurung Raya Karabum kedua kali ni. Bakal dilancarkan di website Karabumhq.com pada 19 April 2021 (Isnin), Felora juga boleh dibeli di butik pada 22 April nanti tau.

Baju Kurung ni juga yang bakal menjadikan korang tampil memukau di hari lebaran dan rumah terbuka yang dikunjungi.So, kena bersedia orang ramai tanya, beli dekat mana baju Kurung Felora tu.

Felora, seindah nama diberi, indah lagi corak yang dikau bakal miliki. Tampil dengan 10 corak yang memikat hati, kesemua 10 corak Felora korang wajib beli.

Felora, menjadikan Raya si ibu lebih bermakna dan berseri apabila dapat sedondon dengan si Anak tersayang. Felora turut ada versi KIDS Kurung yang boleh didapatkan pada harga serendah RM52 tau.

ITU JE KE CIRI KURUNG FELORA NI?

Tidak. FELORA turut mengekalkan apa yang sedia cemerlang dalam siri Koleksi Karabum. Diperbuat menggunakan English Cotton material, kualiti penghasilan kebaya ini dikawal ketat bagi menjamin kualiti.

Terdapat zip dibahagian penting terutamanya bahagian tangan, menjadikan ianya mesra wuduk sekaligus menjamin impak keselesaan maksima buat si pemakai termasuk kanak-kanak tau.

DEALS YANG MENAKJUBKAN!

Yes, memang betul menakjubkan, kami tak sembang. Korang boleh mula mendapatkan FELORA KURUNG dengan harga promosi  bermula 19 & 20 April secara online di www.karabumhq.com .

Ini promosi Kurung Felora yang korang kena beri perhatian:

EarlyBird Online( 19 & 20 Apr)

Promo Earlybird di website rasmi kami www.karabumhq.com akan berlangsung hanya pada 19 dan 20 April tau. Jangan terlepas yang ni!

  1. Felora : RM79.90
  2. Felora Kids : RM52
  3. COMBO (Felora + Kids) = RM120 only (NP: RM 145.10)

EarlyBird Boutique (22-25 April)

Khusus bagi korang yang nak walk in dan mencuba Kurung Felora di butik-butik Karabum, promo Felora di Butik akan berlangsung pada 22 hingga 25 April!

  1. Felora : RM79.90
  2. Felora Kids : RM52
  3. COMBO (Felora + Kids) = RM120 only (NP: RM 145.10)

PROMO (21 April keatas selepas Promo Earlybird berakhir)

  1. Felora : RM89 (NP: RM93.10)
  2. Kids : RM52
  3. COMBO (Felora + Kids): RM130 only (NP: RM 145.10)

GRAB FELORA KURUNG EARLY BIRDS PRICE NOW
RM79.90/pcs only.
x