JENIS JAHITAN ASAS BAJU YANG WAJIB ANDA TAHU

Jenis jahitan asas baju yang min rasa korang perlu sekurang-kurangnya kena ambil tahu sebagai pengetahuan asas.Ada beberapa jenis cara yang wujud dalam dunia jahitan yang boleh dipraktikkan bila diperlukan nanti. Dekat bawah ni, min senaraikan jenis jahitan asas baju yang wajib korang tahu.Semoga senarai dibawah dapat membantu dan memudahkan korang yang ingin kenali dunia jahitan […]

TIPS PILIH BAJU KURUNG MODEN IKUT POTONGAN BADAN

Tips pilih Baju Kurung moden,mudah je sebenarnya nak pilih baju ni.Korang bukan hanya perlu lihat kepada saiz tau, tapi yang sama penting perlu dilihat ialah jenis potongan badan masing-masing supaya baju yang disarung tampak elok terletak digayakan. Yelah, dah penat pilih baju siap bayar shipping, sekali bila sampai,  tak kena dengan badan apatah lagi dengan […]

TIPS JAGA BAJU KURUNG COTTON

Tips penjagaan baju kurung cotton atau baju kurung moden.Min tertarik betul dengan satu perkongsian di laman Facebook tentang tips nak jaga baju kurung cotton ni. So, min share dekat sini dengan korang semua, senang in case nak refer cara yang ok untuk jaga baju masing-masingkan. Sedikit tips penjagaan baju kurung cotton dan beberapa idea untuk […]

IRIS KEBAYA – SAAT WARISAN DIBERI NAFAS SEGAR

Kelainan tanpa mengorbankan ciri warisan.Itu yang kami di Karabum cuba tampilkan dalam setiap koleksi termasuk koleksi baharu IRIS KEBAYA 1 April 2021 akan datang. KOLEKSI RAYA Koleksi ini merupakan siri pertama koleksi Raya Karabum (yes! Ada beberapa lagi yang patut anda nantikan) yang merupakan cubaan kami dalam memberikan Nafas Segar kepada siri Kebaya warisan negara […]

14 CORAK BAJU KURUNG INI MAMPU BUAT ANDA TAMPIL MENAWAN SENTIASA!

Korang nak rahsia paling mudah untuk 24/7 tampil menawan dan berkeyakinan? Ini artikel yang tepat untuk you guys bersempena pelancaran Baju Kurung Moden Nieka edisi Mac 2021 pada 1 Mac bersamaan hari Isnin akan datang. Sebenarnya banyak faktor yang boleh membantu korang tampil cantik tanpa henti, dalam artikel kali ini kami akan kongsi 14 jenis […]

MODEN NIEKA – SIAPA BILANG BAJU KURUNG KIAN DILUPAKAN?!

Kecoh akhir-akhir ini mengenai pendapat yang mengatakan Baju Kurung kita kian dilupakan. Kami secara peribadi tidak merasakan begitu. Jadi, bagi membuktikan bahawa baju Kurung tradisi masih mendapat tempat dihati kami semua, 1 Februari akan datang, Karabum memutuskan untuk memperkenalkan sebuah koleksi baru yang bakal memukau mata dan sekaligus melenyapkan gossip liar yang mengatakan itu dan ini […]

MERMAID SHAWL – SECANTIK SEAKAN DI DUNIA MAGIS

2021, walapun baru sahaja bermula, ianya penuh dengan kejutan. Ini termasuk kejutan dari kami sendiri di Karabum kepada anda semua di awal tahun 2021 ini. Nantikan pada 21 Januari ini jam 10 pagi, sesuatu yang cukup mengujakan bakal hadir! Memperkenalkan sesuatu yang berbeza dari kebiasaan, Mermaid Shawl! Ini merupakan koleksi edisi khas shawl yang dikeluarkan […]

EarlyBird Promo Klasik Moden Nieka
x