Category Archives: New Arrival

Felora Kurung- Pilihan Tepat Untuk Semua

Felora, cukup unik, cukup menawan. Itu tanggapan kami bila melihat koleksi baju Kurung Raya Karabum kedua kali ni. Bakal dilancarkan di website Karabumhq.com pada 19 April 2021 (Isnin), Felora juga boleh dibeli di butik pada 22 April nanti tau.

Baju Kurung ni juga yang bakal menjadikan korang tampil memukau di hari lebaran dan rumah terbuka yang dikunjungi.So, kena bersedia orang ramai tanya, beli dekat mana baju Kurung Felora tu.

Felora, seindah nama diberi, indah lagi corak yang dikau bakal miliki. Tampil dengan 10 corak yang memikat hati, kesemua 10 corak Felora korang wajib beli.

Felora, menjadikan Raya si ibu lebih bermakna dan berseri apabila dapat sedondon dengan si Anak tersayang. Felora turut ada versi KIDS Kurung yang boleh didapatkan pada harga serendah RM52 tau.

ITU JE KE CIRI KURUNG FELORA NI?

Tidak. FELORA turut mengekalkan apa yang sedia cemerlang dalam siri Koleksi Karabum. Diperbuat menggunakan English Cotton material, kualiti penghasilan kebaya ini dikawal ketat bagi menjamin kualiti.

Terdapat zip dibahagian penting terutamanya bahagian tangan, menjadikan ianya mesra wuduk sekaligus menjamin impak keselesaan maksima buat si pemakai termasuk kanak-kanak tau.

DEALS YANG MENAKJUBKAN!

Yes, memang betul menakjubkan, kami tak sembang. Korang boleh mula mendapatkan FELORA KURUNG dengan harga promosi  bermula 19 & 20 April secara online di www.karabumhq.com .

Ini promosi Kurung Felora yang korang kena beri perhatian:

EarlyBird Online( 19 & 20 Apr)

Promo Earlybird di website rasmi kami www.karabumhq.com akan berlangsung hanya pada 19 dan 20 April tau. Jangan terlepas yang ni!

  1. Felora : RM79.90
  2. Felora Kids : RM52
  3. COMBO (Felora + Kids) = RM120 only (NP: RM 145.10)

EarlyBird Boutique (22-25 April)

Khusus bagi korang yang nak walk in dan mencuba Kurung Felora di butik-butik Karabum, promo Felora di Butik akan berlangsung pada 22 hingga 25 April!

  1. Felora : RM79.90
  2. Felora Kids : RM52
  3. COMBO (Felora + Kids) = RM120 only (NP: RM 145.10)

PROMO (21 April keatas selepas Promo Earlybird berakhir)

  1. Felora : RM89 (NP: RM93.10)
  2. Kids : RM52
  3. COMBO (Felora + Kids): RM130 only (NP: RM 145.10)

Promosi Iris Kebaya 2021

POMOSI EARLY BIRD 1-4 APRIL (KHAMIS-AHAD) IRIS KEBAYA

IRIS KEBAYA EARLY BIRD
1 PCS IRIS – RM86.90 (n\p RM93.10)
2 PCS and Above = RM79.90/pcs (n\p RM93.10)

>>SHOP NOW<<

Dapatkan IRIS pada harga EARLY BIRD RM86.90 berbanding harga asal RM93.10 untuk sepasang.

Jika beli 2 pasang keatas, harga IRIS automatik akan dikurangkan lagi jadi lagi murah pada harga RM79.90 sepasang!

Tapi ingat tau, PROMOSI EARLY BIRD ini hanya sah sehinga 4 APRIL sahaja. Jadi, jangan ketinggalan okay?

 

>>SHOP NOW<<

14 CORAK BAJU KURUNG INI MAMPU BUAT ANDA TAMPIL MENAWAN SENTIASA!

Korang nak rahsia paling mudah untuk 24/7 tampil menawan dan berkeyakinan? Ini artikel yang tepat untuk you guys bersempena pelancaran Baju Kurung Moden Nieka edisi Mac 2021 pada 1 Mac bersamaan hari Isnin akan datang.

Sebenarnya banyak faktor yang boleh membantu korang tampil cantik tanpa henti, dalam artikel kali ini kami akan kongsi 14 jenis corak yang bila disarungkan di badan, bakal jadi auto cantik.

14 Corak, 14 Rahsia

Moden Nieka edisi Mac kali ini hadir dengan 14 jenis rekaan corak berkonsepkan warna lembut. Kesemua 14 corak ini direka khas bagi menampilkan keayuan si pemakai sekaligus meningkatkan tahap keyakinan.

Ramai yang tak tahu, pemilihan baju Kurung dengan gabungan corak yang tepat amatlah penting dalam menjadikan sang pemakai tampak lebih ayu dan menawan dari kebiasaan.

Sesuai dengan nama yang diberi, Moden Nieka merupakan gabungan elemen tradisi dan juga moden. Sekaligus memberi nafas baru kepada Baju Kurung yang dihasilkan.

Kalau nak cerita tentang apa yang best Moden Nieka, kami khuatir artikel ni akan bertukar menjadi satu dokumentari Panjang. Tapi ini yang paling best senang cerita.

  • Diperbuat dari English Cotton
  • Ya, jika anda peminat baju Kurung Karabum, mesti perasan yang kebanyakkan keluaran kami diperbuat daripada English Cotton yang cukup berkualiti tinggi.
  • Merupakan baju Kurung labuh
  • Ini yang paling menarik mengenai Moden Nieka kali ini. Ia merupakan baju Kurung dengan rekaan labuh, menepati citarasa mereka yang inginkan Kurung moden dengan rekaan labuh dan selesa dipakai.
  • 14 kombinasi corak malar segar!
  • Moden Nieka hadir dengan satu kelebihan yang nyata, baju Kurung ini menggunakan corak yang cukup segar dan sedap mata memandang. Kami sajikan 14 pilihan corak yang cukup menawan. Berhati-hati takut rambang mata nanti!

Early birds get the worms. Itu yang mat saleh kata. Yang kami kata ialah, Moden Nieka akan ditawarkan pada harga promosi pengenalan yang cukup memukau hati, rugi jika anda terlepas harga promosi ini kelak.

KUPON KHAS AKAN DIBERIKAN JKA ANDA MENDAFTAR UNTUK MENDAPATKAN MODEN NIEKA EDISI MAC INI.

Nak tahu? Isi jer borang daftar minat dibawah ni, kami akan hantar info awal untuk HARGA PROMOSI dan FREE REMINDER untuk korang nanti.


Berikut ialah corak-corak Moden Nieka edisi Mac yang kami ketengahkan buat anda. Dah tak perlu pening nak pakai baju Kurung corak apa lepas ni untuk tampil cantik, pilih je mana-mana dari 14 corak moden nieka dibawah ni, auto cantik jangan risau.

MODEN NIEKA – SIAPA BILANG BAJU KURUNG KIAN DILUPAKAN?!

Kecoh akhir-akhir ini mengenai pendapat yang mengatakan Baju Kurung kita kian dilupakan. Kami secara peribadi tidak merasakan begitu.

Moden Nieka KurungJadi, bagi membuktikan bahawa baju Kurung tradisi masih mendapat tempat dihati kami semua, 1 Februari akan datang, Karabum memutuskan untuk memperkenalkan sebuah koleksi baru yang bakal memukau mata dan sekaligus melenyapkan gossip liar yang mengatakan itu dan ini mengenai Baju Kurung tradisi kita.

Moden Nieka Edisi Terhad Jan 2021, merupakan koleksi baharu Karabum yang diberi nafas segar dalam setiap aspek  terutamanya pemilihan corak untuk koleksi kali ini.

 

Sesuai dengan nama yang diberi, Moden Nieka merupakan gabungan elemen tradisi dan juga moden. Sekaligus memberi nafas baru kepada Baju Kurung yang dihasilkan.

Kalau nak cerita tentang apa yang best Moden Nieka, kami khuatir artikel ni akan bertukar menjadi satu dokumentari Panjang. Tapi ini yang paling best senang cerita.

  • Diperbuat dari English Cotton
  • Ya, jika anda peminat baju Kurung Karabum, mesti perasan yang kebanyakkan keluaran kami diperbuat daripada English Cotton yang cukup berkualiti tinggi.
  • Merupakan baju Kurung labuh
  • Ini yang paling menarik mengenai Moden Nieka kali ini. Ia merupakan baju Kurung dengan rekaan labuh, menepati citarasa mereka yang inginkan Kurung moden dengan rekaan labuh dan selesa dipakai.
  • 15 kombinasi corak malar segar!
  • Moden Nieka hadir dengan satu kelebihan yang nyata, baju Kurung ini menggunakan corak yang cukup segar dan sedap mata memandang. Kami sajikan 15 pilihan corak yang cukup menawan. Berhati-hati takut rambang mata nanti!

Early birds get the worms. Itu yang mat saleh kata. Yang kami kata ialah, Moden Nieka akan ditawarkan pada harga promosi pengenalan yang cukup memukau hati, rugi jika anda terlepas harga promosi ini kelak.

Nak tahu? Isi jer borang daftar minat dibawah ni, kami akan hantar info awal untuk HARGA PROMOSI dan FREE REMINDER untuk korang nanti.

SOPHIA – Kurung Edisi Terhad Dambaan Ramai

Karabum did it again! Nantikan SOPHIA, keluaran edisi terhad kami yang akan buat anda tak senang duduk untuk mendapatkan Baju Kurung kami kali ini. Bakal dilancarkan bersempena Jualan Akhir Tahun Karabum akan datang, SOPHIA boleh mula didapatkan pada 25 December 2020!

Siapakah SOPHIA, mampukah beliau memikat hati pelanggan Karabum?

SOPHIA direka khas dari segi rekaan dan corak yang ditampilkan. Terdapat 6 corak yang cukup abstrak dan berbeza dari apa yang kami tampilkan sebelum ini. 6 Corak tersebut amat-amat terhad dan jika anda terlepas untuk mendapatkan SOPHIA pada hari pelancaran kelak, anda berkemungkinan besar akan stress terduduk. Jadi, elakkan stress, dapatkan SOPHIA.

Itu mengenai corak, sebenarnya yang paling menarik ialah mengenai rekaan baju kurung itu sendiri. SOPHIA dihasilkan berkonsepkan kebaya kurung yang amat-amat menawan. Satu gabungan yang cukup untuk menjadikan anda secantik Nyonya, seayu si Gadis Melayu terakhir.

Gayakan SOPHIA kemana sahaja, anda bakal membuatkan mereka yang memandang tidak berkelip, tertanya-tanya dimanakah anda menjumpai baju kurung seumpama SOPHIA. Malang bagi mereka kerana SOPHIA adalah baju kurung kebaya Edisi Terhad yang anda dan beberapa yang lain sahaja sempat memilikinya.

ITU JE KE CIRI KURUNG SOPHIA?

Tidak. SOPHIA turut mengekalkan apa yang sedia cemerlang dalam siri Koleksi Kurung Karabum. Diperbuat menggunakan English Cotton material, kualiti penghasilan Kurung Moden ini dikawal ketat bagi menjamin kualiti.

Terdapat zip dibahagian penting terutamanya bahagian tangan, menjadikan ianya mesra wuduk. Tak cukup dengan tu, zip juga dsediakan dibahagian belakang baju sekaligus menjamin impak keselesaan maksima buat si pemakai.

Apabila kami mengatakan SOPHIA merupakan Kurung Edisi Terhad, kami benar-benar maksudkan perkara tersebut. Serius tak tipu, ini memang edisi terhad. Jadi, jika tak ingin terlepas mendapatkan SOPHIA, kami boleh hantarkan FREE REMINDER kepada anda, cuma perlu daftar melalui borang dibawah dan kami akan ingatkan anda apabila SOPHIA dilancarkan!

KURUNG MODEN MINI KARABUM – MENAWAN HATI, MEMBELI JIWA!

Anda tercari-cari Baju Kurung Moden untuk 2020 ni? Dah boleh berhenti mencari dan boleh mula memilih, sebab apa? Sebab Karabum dah pun lancarkan koleksi terbaik Moden Mini Kurung kami! Koleksi kali ini akan buat anda terpegun dan tak senang duduk untuk memilih sebab kesemua corak yang ditampilkan, memang lawa dan cantik tak boleh bawa bincang. Dah ibarat kena beli kesemua 9 corak yang ada!

Mula ditawarkan pada harga RM79.90 (ya kami tahu, murah dan berbaloi yang amat kan harga Moden Mini ni), anda boleh mula dapatkan melalui website karabumhq.com dan jugaa Butik-butik karabum yang terletak di Kuala Lumpur, Shah Alam dan juga Johor Bahru.

Apa dia? Rumah anda dekat dengan Butik Karabum? Haaa elok, boleh bangun awal, bersiap dan terus pergi Butik Karabum berdekatan, beratur untuk mendapatkan Kurung Moden Mini Karabum.

Tersenyum girang bila tahu promosi Moden Mini best sangat.

APA YANG MENARIKNYA KURUNG MODEN MINI KALI INI?

Banyak yang menarik dan best sebenarnya, nak digarapkan semua, makan minggu nanti. Takpe, biar kami garapkan yang paling menarik tentang Kurung Moden Mini.

  • 9 JENIS CORAK!

Ya, bener. Moden Mini hadir dengan 9 pilihan corak yang direka dengan penuh teliti. Apa yang ditampilkan merupakan yang terbaik antara yang terbaik!

  • BUNGA SANA, BUNGA SINI, BUNGA DIMANA-MANA

Bunga (bukan penyanyi rap berbaju Kurung) merupakan elemen yang kita semua tahu, bakal menceriakan hati yang lara dan hari yang sendu. Siapa je yang tak suka bila yang tersayang hadiahkan bunga kan.

Moden Mini kami reka berkonsepkan floral atau bunga-bungaan. Satu konsep yang kami cukup percaya bakal membuatkan orang disebelah anda bakal melontarkan satu soalan penuh minat, “beli dimana baju Kurung tu, lawa la”.

Beritahu yang tersayang sekali yang Kurung Moden Mini Karabum dah pun dilancarkan, murah dan berbaloi bukan main.Mana tahu nanti dihadiahkan sepasang, bukan baju Kurung Moden Mini tu je yang berbunga, dengan hati-hati anda sekali berbunga lebat.

Hati berbunga-bunga bila yang tersayang hadiahkan Kurung Moden Mini
  • LIMITED EDITION

Anda merupakan peminat setia Kurung by Karabum? Perasan tak bagaimana limited nya setiap rekaan corak yang kami keluarkan. Jika corak atau design Kurung Karabum habis terjual dan anda terlepas dari membelinya, that’s it, no more.

Limited edition atau dalam Bahasa Melayu kita, edisi terhad bermaksud, jika anda terlepas untuk membeli Kurung Moden Mini, maka hilanglah peluang tersebut mungkin buat selamanya. Jadi, bersedia dan jangan terlepas peluang.

Itu je ke ciri Kurung Moden Mini?

Tidak. Moden Mini turut mengekalkan apa yang sedia cemerlang dalam siri Koleksi Kurung Karabum. Diperbuat menggunakan English Cotton material, kualiti penghasilan Kurung Moden ini dikawal ketat bagi menjamin kualiti.

Terdapat zip dibahagian penting terutamanya bahagian tangan, menjadikan ianya mesra wuduk. Tak cukup dengan tu, zip juga dsediakan dibahagian belakang baju sekaligus menjamin impak keselesaan maksima buat si pemakai.

Kak, Kami Tak Sabar Nak Pakai Moden Mini Kurung ni!

Tak sabar nak pakai Moden Mini Karabum? Dah boleh beli dekat laman web Karabum @ karabumhq.com, cuma tu lah, pastikan anda rebut peluang untuk dapatkan koleksi baru kami ini. Takut sold out nanti, melepas dah la.

Dah sedia nak beli, ok boleh klik laju-laju pastu beli terus. Kami akan pack dan wrap laju-laju dan hantar sampai depan pintu rumah (guna courier la tapi).

Kalau Kami Nak Datang Butik, Boleh? Moden Mini Ada Tak?

Of course la bolehh. Moden Mini turut boleh dibeli di kesemua butik Karabum yang bertempat di:

WAKTU OPERASI
Selasa – Khamis
11.00 pagi – 6.30 Petang
Jumaat – Ahad
11.00 Pagi – 8.30 Malam
Isnin [Tutup]

KARABUM KL
StarParc Point, E-03-08 Level 3,
Jalan Taman Ibu Kota, 53300 Kuala Lumpur
[ Waze : Karabum Boutique KL ]

KARABUM SHAH ALAM
No 30-1, Jalan Selasih K U12/K,
Cahaya Alam, Selangor
[ Waze : Karabum Boutique Shah Alam ]

KARABUM BOUTIQUE JB
NO. 66, Jalan Perjiranan 2, Bandar Dato Onn,
81100 Johor Bahru, Johor

[ Waze Karabum Boutique JB ]

 

GRAB FELORA KURUNG EARLY BIRDS PRICE NOW
RM79.90/pcs only.
x